Ski centar Kopaonik

 

 

Kopaonik je svakako najveći ski centar Srbije. Sa 200 sunčanih dana i snežnim pokrivačem koji se zadržava u proseku oko 3 meseca, Kopaonik pruža mogućnost za uživanje kako u letnjem tako i u zimskom turizmu. U zimskom periodu, ovaj ski centar omogućava bavljenje zimskim sportovima na oko 50 km uređenih staza za alpsko i 18 km staza za nordijsko skijanje. Za ljubitelje noćnog skijanja je pripremljena staza "Malo jezero", a u ski centru postoji i uređen snoubord park u kome se organizuju brojna domaća i međunarodna takmičenja.

 

 

Kopaonik Skijanje

 

Za najmlađe skijaše, kao i za sve ostale koji prave svoje prve skijaške korake, postoji obezbeđen prostor "ski vrtića" sa pokretnom trakom koja olakšava savladavanje osnovnih skijaških veština. Na ski stazama Karaman greben, Pančićev vrh i Duboka, instaliran je sistem za veštačko osnežavanje. Ovim se postiglo da sezona skijanja traje duže, a skijaši ne zavise od vremenskih prilika.

 

Žičara četvorosed "Pančićev vrh" tokom čitave zimske sezone, ali i u toku leta, osim skijaša i snoubordera, prevozi i posetioce centra koji se ne bave zimskim sportovovima, već žele da panoramski razgledaju centar.

 

Kopaonik Hotel

 

Kopaonik Planina

 

Related Articles

 

Additional information