KartalkayaČudo prirode Bolu, obezbeđuje turistima uživanje tokom cele godine. Čista voda jezera Aban i borova šuma daju idiličnu atmosferu tokom letnjih meseci, dok je za uživanje u zimskom periodu zadužen skijaški centar Kartaklaya. Vredi posetiti i jedinstveni primerak turske arhitekture u Mudurnu i Goynuku. Bolu takođe raspolaže i sa dve renovirane banje iz otomanskog perioda u Karacasu.


Lokacija


Ski centar Kartaklaya je smešten na vrhovima planine Koroglu, u zapadnom delu Crnog mora. Grad Bolu se nalazi na 38 km od Kartaklaje. Skijaške staze su smeštene na nadmorskoj visini od 1850 do 2250 metara.Ski sezona

 

Snežni pokrivač se obično zadržava 3 meseca - od sredine decembra do sredine marta. Visina snega može biti i do 3 metra.


Skijaške staze

 

Ski centar Kartaklaya raspolaže sa 12 staza ukupne dužine 20 km. Posebno zadovoljstvo na stazama naći će snouborderi.


Hoteli - smeštaj

 

Postoje 3 glavna objekta za smeštaj koji raspolažu sa oko 1700 kreveta. Hoteli imaju restorane, diskoteke, bazene i razne druge saržaje. U ski servisima je moguće iznajmiti opremu ili uzeti časove skijanja.


Transport

 

Kartaklaya je udaljena od grada Bolu 54 km i 28 km od auto puta Istanbul - Ankara. Udaljenost od aerodroma Esenboga u Ankari iznosi 220 km, dok je udaljenost od aerodroma Ataturk u Istanbulu 275 km.


Related Articles

 

Additional information