Bobanova bara

 

 

Da li ste ikada okusili avanturizam? Vid turizma koji ima sve više pristalica. To je ustvari izazov bega od civilizacije u potpuno divlje i nedirnuto okruženje i boravak u njemu jedan, dva ili više dana bez ikakvih konformističkih uslova. Ako ste ikada maštali o tome da pobegnete na par dana od svega i da odete na obalu nekog jezera, bare ili močvare ušuškane u divljini, okružene senovitom šumom i skrivene od čovekovog uticaja, pa još da imate na raspolaganju bilo kakav čamac ili da sedite na molu okruženi trskom i pecate dok oko vas sve vrvi od raznih životinja, divljih pataka, barskih i šumskih kornjaša, riba, zaba, belouški, vilinih konjica, onda je BOBANOVA BARA idealno mesto za vas. Ukoliko vam je vise stalo do odmora i uživancije nego do svakodnevnog stresa i buke, dodjite da cujete tisinu, šustanje vetra kroz hrastove, kliktanje orla ili pesmu slavuja, kreketanje stotina zaba, dozivanje fazana i srndaca. Posebna atrakcija ove oaze divljine je jato od preko hiljadu cvoraka koje slece na trsku da prespava i cija ce vas pesma zabavljati do duboko u noc kao najlepsa uspavanka.

 

Smestaj Bobanova bara

 

Da li ste dovoljno hrabri da sa nekim ko vam je drag dozivite pustolovinu i provedete noć jeze pod zvezdanim nebom? Ili da prespavate u malenoj kolibi pod svetlosću sveće ili petrolejke na postelji od mirisnih i lekovitih trava? Ako ste spremni na avanturu odricanja od svega konformisticnog, dodjite u BOBANOVU BARU, malenu močvaru okruzenu hrastovom sumom i livadama. Istrazujte mocvaru camcem. Setajte stazom zdravlja. Berite gljive, lekovito bilje, jagode i drugo voće.

Posmatrajte ptice, orlove, gavranove, divlje patke, čaplje, detliće i nadasve, hiljadu čvoraka, jedinstvenu atrakciju BOBANOVE BARE. Sedite na obliznjem vidikovcu i uživajte u pogledu na prirodu od koje zastaje dah. Obiđite manastir iz XIV veka šetnjom kroz 2 km divlje šume ili pored potoka ili prošetajte do usamljene crkve Sv. Petke gde po legendi, postoji lekoviti grob. Ovde nećete dobiti nikakav komfor, ovde nema struje ni kupatila ali ćete povratiti mir u duši i obnoviti svoje zdravlje.

Smestaj Bobanova bara

 

Za samo 20 evra na dan dobijate na raspolaganje celu močvaru, čamac, vidikovac, šetnje po livadama i šumi, branje pečuraka, vidikovac, posmatranje ptica, kolibu i bačvu za noćenje bez obzira da li vas dodje jedna, dve, tri ili cetiri osobe. Neverovatna prilika za porodice koje zele da budu same u cistoj prirodi. Prevoz i hrana su vlastiti.

BOBANOVA BARA se nalazi u okolini Rekovca, 28 km. juzno od Kragujevca, 30 km od Jagodine, 50 km od Kruševca i oko 170 km od Beograda. Moguć dolazak autobusom do Rekovca, dalje je nasa briga.

Rezervacije na tel.

064 56 55 023

035 8411 748.
Bernard Ljubas

 

Rekovac, Kralja Petra I br. 82

 

Smestaj Bobanova bara

 

Smestaj

 

Smestaj

 

Smestaj

 

Smestaj

 

Smestaj

 

Smestaj

 

Additional information